i just need you now

"Comparisons are easily done, once you've had a taste of perfection."
Så varför skulle jag vilja ha någon annan?
Och kanske är det tröstande att tro på ödet varje gång något fint förstörs.
När bitar faller isär viftar jag bort tankarna på att kämpa.

something for my sore throat (and broken heart)

"And I'll show you all the photographs.
That I ever got took.
And I'll play you old songs.
That now mean nothing to me.
Maybe now, baby.
I'll do what I should've did."

(Inte ens jag kommer orka läsa detta)

Så. 2011 nu då. Hur var förra året? Underbart. Perfekt. Jag älskade det.
Fullt av starka känslor och fina minnen.
Jag menar......

Alla eftermiddagar i januari och februari som vi spenderade på björns. Drack billigt kaffe och åt dyra kakor. Pratade i flera timmar medan mörket lade sig utanför. Vara kär, ledsen, sviken och arg. Bestämd, glad, kär igen och sedan förlåtande.


Fin födelsedag med älskade personer. Polenresan med alla nior. Som fika sa, vara snyggast i hela Krakow.
Och ha vår redan i mars.
Komma hem igen till lägenheten (och lov) som var det bästa någonsin. Allt som hände där går inte att glömma.
En fest i en lokal och inse att man kanske var tillsammans med fel person.

Kvällen innan fancy skulle till berlin och jag och fika fick henne att smyga ut till vellinge på en cykel för att festa med oss. Åka hem klockan åtta på morgonen och två dagar senare sova i en obekväm husvagn med finaste fika och två underhållande pojkar. Dagen efter gick jag tillbaka till gamla vanor när jag fick smset där det stod "Jag saknar dej".
Några veckor senare, i slutet av april, fick jag uppleva vad riktiga vänner gör för en. Valborgsfirande och lite för mycket dricka. En väska full av sand och en mobil full av tröstande sms (och utkorgen ska vi ens inte nämna).

Den nittonde maj fick jag äntligen gå på bio med O, fancay och nina och se Prince of Persia. Två dagar senare åkte jag till stugan för första gången, och drog med mig fancy. En vecka senare var det konsert på Babel. Blev lite kär vid första ögonkastet i en charmig tjej och tröstad av fina människor för att jag, som flera gånger tidigare det året, hade blivit sårad av honom. En sagolik kväll med underbar musik.

Första helgen i juni var alldeles för händelserik egentligen. Jag och fika fick solsting eller något liknande och yrade hem till mig på fredagen efter att ha varit med fancy. Var kräftröda efter varit ute i solen hela dagen och duschade (aj) och lade oss i min soffa. Några timmar in på kvällen kom hennes finaste och hans vän hem till oss och höll oss sällskap till morgonen efter. De åkte hem och efter att ha stått på balkongen och pratat om hur fint allt var åt jag och fika frukost på björns, som hon bjöd på. Och sen åkte vi båda vidare.
Jag kom hem till min vackra vän fancy och hon lagade en romantisk middag åt oss. På kvällen kom vår vän kinesflickan hem till henne och kvart över elva cyklade jag in till vellinge och hämtade en person jag då älskade. En timme senare hade jag lyckats få hem honom (med hjälp av kinesflickans i slutet). Och morgonen efter började vi om igen. (De två veckorna som kom sen var det en himla massa kärlek omkring mig.)
Veckan efter var den sista på vår älskade grundskola, där jag gått i tio år. Sorgligt och fint, eftersom det är så livet är.
Helgen efter skolavslutningen var ännu en händelserik kväll. Jag, fancy och fika var hos fikas pojkvän med ett gäng andra människor vi inte kände. Och vi trodde inte att vi skulle få, men både jag och fancy spenderade natten där. Morgonen efter ändrades en relation till att bara vara vänner.

Och så kom juli. Natten till den första dagen i månaden gick jag sönder och somnade klockan sex på morgonen. Men när jag vaknade igen var jag beslutsam och hade det inte varit för den natten hade jag inte varit den jag är idag. Fint. Men jag tog en paus från allt och åkte iväg till mamma. Stannade där i tio dagar och mådde bra. När jag kom hem igen var gebka den första jag träffade. Vi åkte till malmö där två göteborgare spelade kom igen lena och konstigt nog kändes det som att vi skulle träffa dem igen. 
Lördag. Fest som var så långt från busshållplatsen att vi trodde vi skulle dö av värmeslag. Åkte hem och sov hos gebka och dagen efter åkte vi till malmö igen. Vi tänkte samma tanke i bussen dit och jag är så glad att vi hade rätt. Den kvällen var vi med göteborgarna som lika gärna hade kunnat vara våra vänner sen en lång tid tillbaka
Måndag. Den dagen avgjorde mitt öde. Jag vet det för jag har tänkt tillbaka på alla detaljer som hade kunnat göra mitt liv annorlunda. Om jag bara stannat med ilan. Om O hade kunnat träffas hade jag inte åkt till fancy och sovit på hennes studsmatta. Om, om, om. Det kvittar nu, inte sant?
Slutet av juli. Jag och fika tog tåget till stugan. Stannade i en natt och tog snygga bilder på varandra.

Augusti. Två dagar efter vi kommit hem åkte jag bort igen. Jag och gebka åkte båt med hennes familj. Vi var i Polen i en vecka och saknade våra pojkar mycket. Åt god mat, var på bio, shoppade och sprang i nio trappor varje dag.
Veckan efter vi kommit hem var fantatisk. Egentligen var jag mest med fancy, och hade det så himla bra. Den sista söndagen innan skolan började fick äran att vara dagen för sommarens pizza-ökensand.
Men jag måste nog säga att dagen efter var en av de bästa dagarna. För jag fick träffa Filip. For the first time in a really long time. Och han var så fin.
Sista fredagen i juli. Fancy och jag åkte till Immeln, så som vi gjort flera år i rad. Och man kan bara älska hur himlen reflekteras i sjön.

Tionde september. Egentligen ville jag ingenting den dagen och kvällen. Ingenting. Man kanske lär man sig.

Första oktober tvåtusentio. Så fin kväll. Första gången jag och Filip träffades ensamma. Om jag vetat att vi skulle vakna tillsammans tre månader senare kanske jag hade gjort saker annorlunda. Så kanske är det tur att jag inte visste. För de tre senaste månaderna har varit magiska. Allt har inte varit perfekt hela tiden, men det är inte så livet funkar. Och jag älskar alla minnen jag har samlat på mig. Allt som hände förra året var.....minnesvärt.
I början av november kysstes vi och.. Jag älskade det. Hrm, nu får jag sluta skriva. För kvar finns bara fåniga ord om hur kär jag är.
Förra året avslutades bra och det här året började bra. Avec Filip. ♥